Post Top Ad

    Fenerbahçe tarihi genel kurulda başkanını seçiyor

    Fenerbahçe tarihi genel kurulda başkanını seçiyor

    Fenerbahçe'de başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışıyor. Ülker Stadı'nda ilk gün mali genel kurul gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi ise yarın yapılacak.

    Saat 08.55: Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım Kongre öncesi Ülker Stadyumu'ndan paylaşımda bulundu.
    Saat 09.23: Fenerbahçe, Ülker Stadı'nın kapılarının açıldığını duyurdu.
    10:05: Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kongrenin yapılacağı Ülker Stadı'na geldi.
    Saat 10.14: Fenerbabçe Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, stada giriş yapmak için dışarıda kalabalık bir grubun bulunduğunu belirterek, kongrenin başlangıcının biraz daha süre alacağını duyurdu.
    Saat 10.32: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri genel kurul toplantısını yönetmesi için önerdiği Vefa Küçük, genel kurul üyelerinin oylarıyla toplantının başkanı olarak seçildi. Tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen Vefa Küçük, "Sizlerin oylarıyla bugünkü seçimli genel kurulu yönetmek üzere görev aldık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
    Saat 10.40: Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, 01.01.2023-31.05.2023 mali dönem ve 01.06.2023-29.02.2024 mali dönemine ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nu okudu. Burak Kızılhan: "Rakiplere farklı, bize farklı mücadele eden takımlarla savaşarak tarihin en karakterli takımını oluşturduk. Rakiplerimiz destekelenirken biz her zaman aşağıya çekildik. Ancak oyuncularımız yılmadılar ve "Nasıl olsa olmayacak' demeden sonuna kadar mücadele ruhlarını ortaya koydular. Son noktayı ise kendisi şampiyon sanan takımın sahasında kazanarak, hem de hakem hatalarıyla eksik kalmışken, sadece rakibimizin değil, tüm spor kamuouyunun gözleri önüne sererek koydular. Gerçek şampiyonnun kim olduğunu gösteren bu tarihin en değerli takımını alınlarından öpüyoruz."
    Saat 11.07: Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım ve ekibi Başkanvekili Erol Bilecik'in konuşması esnasında sahneye çıktı. Bilecik'in konuşması yarıda kaldı. Yıldırım'ın kürsüye gelmesinin ardından gerilim artarken, genel kurulu yönetmek için seçilen Vefa Küçük "Benden izin almadan konuşamazsınız" ifadelerini kullanırken, Aziz Yıldırım ise ,"Ben konuşurum, Sen orada seçilmeden oturdun." ifadelerini kullandı.
    Kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, "1 dakika beni dinleyin. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ama genel kurul başkanlık seçimi demokratik olmadı. Bugün buradan ayrılıyorum, yarın oy için geleceğim."  ifadeleriyle kongreyi terk ettiğini açıkladı. Aziz Yıldırım Ülker Stadı'ndan ayrıldı. Konuşma hakkından feragat etti. Ekibi kongreyi takip etmeye devam edecek. Ekibinden bir isim konuşma yapacak. AZİZ YILDIRIM'IN KONGREYİ TERK ETTİĞİ ANLAR
    Saat 11.40: Vefa Küçük, "Tüzüğümüze göre konuşmayı yazılı müracaat yapan delegelerimize veriyoruz. 1 haftadır Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında kongreyi birlikte yürütmek ve sağ salim sonlandırmak adına müzakereler yapıldı. Ali Koç tarafında başkanvekili Erol Bilecik, Aziz Yıldırım tarafında başlangıçta Mithat Yenigün, daha sonra başka bir arkadaşımız koordinasyon için birbirleriyle görüştüler. İlk dört konuşmacının, iki Ali Koç'un önerdiği, iki Aziz Yıldırım'ın önerdiği konuşmacılardan teşkil olması konusunda mutabık kalınmıştı. 4. konuşmacıdan sonra müraacaat edenleri tasnif ediyoruz. Şu ana kadar 90'da fazla konuşmacı var. Benim 50 kişiden sonra yeterlilik önergesini oylarınıza dsunma yetkim var. Önce bunu arz edeyim.  Fenerbahçe kongreleri hep heyecanlı geçmiştir ama bunların hepsi tüzüğe ve teamüle uygun, saygıya uygun geçmiştir. Bugün teamül, usül ve tüzük dışı şekilde kürsüye müsaade istemeden kürsüye gelinmiştir. Tamamdır, eski başkanımızdır. Yaptığı şeye divan olarak itiraz etmedik. Şu bilinsin ki, Ali Koç da konuşmak istese bizden söz alması lazım çünkü biz sizler adına yetkiliyiz. Kongreyi ben yönetiyorum. Benden müsaade almadan bu kürsüye kimse çıkamaz. Mikrofona geçip konuşamaz. Fenerbahçe genel kurullarının duayen ve tecrübeli başkanıyım. Buraya hak ederek ve sizlerin oylarıyla geldik. Kimse buna gölge düşüremez."
    Saat 11.52: Aziz Yıldırım saat 13.30'da, Altunizade'deki ofisinde bir basın açıklaması yapacak.
    Saat 12.15: Fenerbahçe Başkan adayı Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı, kürsüye geldi. Ilıcalı, "Çok güzel bir takımın taraftarlarıyız. Bence birlik olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yok. Genç yaşta çok zor şeyler yaşadım, anne ve babamı genç yaşta kaybettim. Ondan sonra hayata tutunurken hep iyi şeyler düşündüm, Allah da bana hep daha fazlasını verdi. Kendi kariyerimde yaşamadığım mutluluk kalmadı. Bu dönemde beni en mutlu eden şeylerden biri Fenerbahçemiz'in başarısı oldu, iyi ki Fenerbahçeliyiz.  "24 SAAT DURMADAN ÇALIŞIYORUZ" Fenerbahçe'yi Avrupa'da şampiyonluğa oynayan güçlü ve yenilmez bir takım haline getirmek için çalışmalara başladık. 24 saat durmadan çalışıyoruz. Gördüğüm tablo, başkanımız Ali Koç'u takdir etmemi gerektiriyor. Onun geldiği Fenerbahçe'de 600 milyon euro borç, maaşlar ödenmiyor... Geldiğim Fenerbahçe'de ise kadrosu güçlü, 1 mağlubiyetle geçen bir sezon, adaletin olmadığı bir sezon, hep beraber burada buluşup bütün Türkiye'ye bu mesajı verdiğimiz bir sezon oldu. Şimdi sıra geldi şampiyonluğa. "AZİZ YILDIRIM'I MAHKEMEYE VERDİM" Sayın Aziz Yıldırım'ın hakkımdaki suçlamaları çok üzücü. Biliyorsunuz yakın bir dostluğumuz vardı. programıma konuk oldu, defalarca şeref tribününde beni ağırladı, ben onu zor durumunda hapishanede ziyaret ettim. Şahsıma atılmadık çamur kalmadı. Aziz Yıldırım çok ağır şeyler söyledi cevap vermek istemiyorum. Kendisini mahkemeye verdim zaten. Adalet gerekli cevabı verecek." ifadelerini kullandı.
    Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho'nun menajerine komisyon verildiği yönündeki iddialarının ardından Acun Ilıcalı, "Siz 'Jose Mourinho'nun menajerine açıktan para verildi' derseniz burada 3 suçlanan oluyor: Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun menajeri ve dolayısıyla Jose Mourinho. "MOURINHO BENİ ARADI" Mourinho dün bizzat beni aradı ve bu söylenenler doğru mu diye sordu. Ben de 'evet' dedim. Son derece üzüldü, kırıldı ve şaşkın. 'Bana neden iftira atıyorlar?' dedi. Mourinho'ya bile çamur atmayı becerdiniz bravo size." diye konuştu.
    Acun Ilıcalı, konuşmasının sonunda teknik direktör Jose Mourinho için tezahürat yaptırdı ve o anları telefonuyla videoya çekerek Portekizli çalıştırıcıya gönderdi.
    12.33: Vefa Küçük, konuşma sürelerinin 5 dakika ile kısıtlanması yönündeki önergeyi genel kurula sundu. Önerge kabul edildi.
    Saat 13.30: Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı; "Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sukunet ortamı yaratmıştı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi. Ben orada kalsaydım kavga çıkacaktı. Olaylar büyüyecekti. Ben kimseden korkmam. Korkaklar her gün, cesurlar bir kez ölür. Biz bir kez öleceğiz. Biz kimlerle kavgalar etmişiz. Ben kaçmam. Ben ayrılmasaydım Fenerbahçe'ye zarar olacaktı. ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ? Adaylıktan çekilmeyeceğim! Çekilmek falan yok! Bugün divanda konuşma yapsaydım 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğimi söyleyecektim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye vereceğim.""
    Saat 15.42: Vefa Küçük: "Yarın yapılacak seçimde oy pusulası renklerinin belirlenmesi için dün iki tarafın da temsilcileriyle görüşme yapılmıştı. Ali Koç sarı rengi tercih etti, Aziz Yıldırım beyaz rengi tercih etti."
    Saat 15.48: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu, mali ve idari açıdan ibra edildi.



Yorum Yaz

Daha yeni Daha eski